Mrs.SASANOKI's Table ~JAPANESE FUSION DINING

Enjoy cherry blossom on the table!  今年の桜料理(2016)

The season came again!
When I see a bud gradually opens, I'm excited to do something.
The flower viewing, of course,
cooking with use of the blossom-pickles,
decorating sweets with the petals.
Is it a mind of Japanese?

Sakura2016-1

桜の季節
毎年のこと、つぼみが徐々に開いてくるのを見ると何かしたくなる 
お花見もちろん、食卓でも・・・
日本人の血でしょうかね

それで、今年も思いつくまま作ってみました
ひと口ごとに春の訪れを感じられる、そんな料理とお菓子たちです
(桜の塩漬けもシロップ漬けも昨年10月に自作したものを使用)

Ideas occurring to me, I made some.
In every mouthful, they seem to be telling me about the arrive of spring.
(The following dishes were cooked by using the pickles and preserving petals
which I made last season.)

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SDShi-1 
   SHIRA-AE of SAKURA (blossom pickles)
               and DAIKON-radish:

   It's pretty in color contrast between pink of Sakura
   and pure white of Tofu & Daikon.
   It would be ausome if it's possible to get
   some seasonal wild herbs, as a garnish.

   桜と大根の白和え:
   真っ白の中に桜の色が映えて
               かわいいのです
   ここに山菜とかあったら、
        季節感倍増でいいでしょうね~



Tarakihi/S.S.

            SAKURA & TARAKIHI SUSHI:
           Nigiri-zushi of marinated Tarakihi.
        The saltiness of cherry blossom pickles
                add a special flavour to this.

                 タラキヒの桜寿司:
     漬けにして下味をつけてから握ってみました 
      上にのせた桜漬けの塩気がほどよく、
                 お醤油なしでもいけそう




Hoki-Sakura-mushi


  SAKURA STEAM of HOKI:
  On New Zealand Kombu (kelp),
  Hoki wraped Sakura-rice was steamed gently.
  Finished with dashi-based clear sauce.
  Top with Wasabi and blossom pickles.

  ホキの桜蒸し:
  ニュージーランド産の昆布の上に
  ホキで包んだ桜ご飯をのせて
  スティーマーで優しく火を入れた料理  
  ふんわりソフトな仕上がりに、
           桜の銀餡とわさびで



SSTemp-2


  TEMPURA OF CHICKEN TENDERLOIN:
          It was rolled with the Nori-sheet.
     The delicate flavor was great dipped with
          blossom salt which was grinded.
                   So nice fragrance.

          ささみの天ぷら、桜塩添え:
          ぐるっと海苔巻きにしてみました 
          優しい口当たりの天ぷらに、
                桜花のお塩をつけて・・・
          すりおろした桜、いい香り




SRCh-1
   FRESH CHEESECAKE WITH PETALS:
   Bright color of preserved petals in lemon syrup
   which decorate the white cheesecake beautifully.
   For a further tastiness, I continue the manufacture
                    with changing the ratio.

   SRCh-2








             花びらのレアチーズケーキ:
      色鮮やかなシロップ漬けの花びらがきれい!
                  さらなる美味しさを求めて、
                       試作が続いてます



S/SwissRoll-2 


   SAKURA SWISS ROLL:
   Since the last season,
   the taste has been popular
   as my spring season's sweet.

   桜のロールケーキ:
   昨年に引き続き、我が家の
          春の定番ケーキ!
      皆様に人気の味です







これはもう、この時期のお客様に
桜尽くしのコースディナーとして、是非召し上がっていただきたい!
そして、いつか庭側に和室をつくったら、
ライトアップされた夜桜を眺めながらお酒とディナーを・・・
ひとり夢心地でおります 

I want to serve the course dinner with full of this seasonal taste to my guests!
And...if we can share enjoying the taste
with the view of cherry blossoms lighted up at night
once I got a Japanese-style room in the garden side in the future...
How wonderful!
Soaking in to the dreaminess....