We booked a table for dinner at Italian restaurant last night for our 21st anniversary. As a flight which Renon got back from Nelson was delayed, we rushed to get there. Then...
We didn't tell Renon about the dining out, so she might feel strange. "What special day today?" "What do you think?" "Welcome-back-Renon's day?" Hahaha...She made us laugh. "It's our 21st anniversary today"
Sushi course of 3-sessions of module classes starts soon in Japanese cooking class. It could be taken either as a course (3-sessions in Sep/Oct/Nov) or as a single class.
このところ季節の変わりめの不安定な天候が続いてますが、着実に日照時間が延びているのを感じます。 今月末からサマータイムに切り替わるので、一気に昼間の活動 時間が長くなりますね。 春から初夏にかけて、お寿司を作るには良い季節。 9月・10月・11月は、3回コースの 寿司クラスを行います。 これまでも単発の寿司クラスは好評だったので、今回は応用編まで続けてみようという試みです。 **************************************************************************************** In this month (September), I instruct how to rice nice and fluffy as a focal point as the first session. There are some different types of rice at local stores, so will talk about them for Sushi making, and about the cooking process exactly that everyone could cook rice perfectly. I also introduce easy way to make Sushi vinegar.
At the next stage (October), I introduce vinegars which is another point for making Sushi vinegar. Rice vinegar is the most suitable, but other types could be used for great taste as well. Have you made Sushi vinegar too much? Don't warry, I introduce Japanese style dressing using with the left over of Sushi vinegar.
Cooking menu: Nigiri-zushi (sushi with fresh sashimi & egg) Dashi-maki-tamago (egg roll for Sushi)
Demonstration: Sushi-bruno (original style)
次はお酢。 もちろん米酢が最適ですが、穀物酢や、こちらの家庭に常備しているワインビネガーでも大丈夫。 寿司酢は簡単に作れるし、あまっても調味料加えてドレッシングになったり、と重宝するので、その辺も伝授しましょう。 9月に学んだ要領で、寿司飯を作ります。 次はダシ巻き卵を作りましょう。 こちらでも小さいサイズですが、角型フライパンが売っていますよ。 卵が焼き上がったら、寿司飯もちょうどよい温度になって、いよいよ握りにチャレンジ! B&Bでたまに登場する「スシ・ブルーノ」もご紹介します。 **************************************************************************************** At the last session (November), we make variations. Good for parties !!
Cooking menu: Chirashi-zushi Fukusa-zushi (sushi wrapped by thin egg crape)
**Practical knowledge about major ingredients for Sushi making **Preparation for each ingredients **The skills required to make a variety of Sushi **General knowledge about Sushi styles in Japan