Mrs.SASANOKI's Table ~JAPANESE FUSION DINING

Japanese inspired chocolate made in Wanaka !         ワナカ発・和テイストのチョコレート!

Long-awaited chocolate was delivered!   
                            待ちに待ったチョコレートができた!

Chocolatier, Tanja's new project was started last year, which was the chocolate combined with special flavours inspired by Japan. She looked for suitable kind of SAKE adapting to the chocolate, found YUZU (Japanese citron) producer in the North Island and got the fresh fruits, then finally completed the project the other day.
I really looked forward to it by having participated in her project.

WCH-1  昨年、ワナカでショコラティエとして活躍中
  のドイツ人のタニアから、和のフレーバー
  のチョコレートを作りたいので手を貸して
  ほしいと頼まれて一年とちょっと。 
  あれから彼女はチョコレートに合う日本酒
  を探し求め、柚子の生産者を探し出し、
  先日ようやく完成しました。

  私が実際お手伝いしたのは、
  使用するお酒の種類について日本酒学
  講師会の先生の意見を聞いたり、
  日本のチョコレート市場を調べたり・・・、
  あとはパッケージのデザイン。
  プロジェクトに参加させていただいたこと
  で、完成が今か今かと楽しみでした。


What, actually, I helped were:
asking the opinion of Japanese SAKE specialist about the kind of sake to use,
checking Japanese chocolate market, and this package design.


                A character of "和" (WA) パッケージには大好きな一文字を。
0709-2 
The meaning is.....
  Japanese style,
      harmony,
      softening,
    and easing up. 


 さすが半紙はかすれ
 が綺麗に出るなぁ
 半紙に印刷できたら
     いいだろうなぁ


                 Writing on Japanese calligraphy paper, it looks neat!


Though it actually became the material which is similar to the tracing paper,
              the texture is very cool and looks Japanese sweet gift quality.
WCH-5
  結局はトレーシングペーパーのような紙になった
  けど、この質感もなかなかクールで良い感じ!

  The flavor was written in both
             English and Japanese.

  フレーバーは日本語と英語の両方で表記。


WCH-7






     「あなたの名前の刻印を入れたら?」
                という彼女の意見に、
      そうさせていただいちゃいました! 

                As her suggestion,
   I put the carved seal of my name beside.



Open the package... 肝心の中身は
WCH-3

      A pack of 12-pieces
              with four different flavour.
  WCH-N1










               4種類12個入り。 
       見た目もキリリと の風格。

  チョコレート職人の彼女のつくる味は、
  素材にこだわった、コクのある深い味。
高品質なチョコレートは本当に美味しい!
ここに厳選した和のテイストをほんのり加えたトリュフ・タイプです。

Each piece is truffle type having full-bodied deep taste. Adding the flavour of Japanese ingredients which were selected carefully made those have unique combination. The each flavour spreads in a mouth and melts with chocolate...
                   Really delicious!

WCH-T1    WCH-T2
  Apple・Wasabi  林檎・山葵           Yuzu (Japanese citron)  柚子

WCH-T3   WCH-T4
Sake・Kinako (soybean flour) 酒・黄粉      Matcha (green tea)  抹茶

ホワイトチョコを使っていないので、全体的にダーク系でチョコレート色そのものですが、
口に含むとそれぞれのフレーバーが広がって、チョコといっしょに溶けてゆく・・・
まさに『インスパイアード・バイ・ジャパン』
タニアが持つ日本のイメージがこのチョコレートに表現されています。

The image of Japan that Tanja has is expressed in this chocolate, I believe.
It can be nice gift or souvenir from Wanaka. Though the price planned as $28/package, it became $20 as special limited products.
For more details, inquiry, and purchase, please contact to:
THE CHOCOLATE WORKSHOP

ギフトやお土産にしても喜ばれそう! お値段は$28を予定してましたが、
今回のロットのみ$20の期間限定・数量限定での販売です。
ご購入・お問合せは、下記クリックでホームページからご連絡ください。
チョコレート・レディ・タニア



       ~ 贅を尽くしたチョコレートで至福のひと時を ~

    The chocolate inspired by Japan,
                  indulge yourself in the taste of it... 




Cooking classes in spring season! 春の料理教室ご案内

Japanese cooking classes in September and October!
Sushi classes are held with "BASIC SUSHI CLASS"
                         and "ASSORTMENT SUSHI CLASS".

8月は教室をお休みさせていただく分、9月・10月は気合を入れていきますよ!
春のお寿司クラス、基本を学ぶ『BASIC SUSHI CLASS』と、応用編でいろいろなお寿司を作る『ASSORTMENT SUSHI CLASS』を、両方の月に開催します。 


Sakura-sushi-2  I introduce various style and suggestion.
  As one example:
  Seasonal sushi with
     SAKURA (cherry blossom) pickles.
  Brown rice is able to be used, too,
             with macrobiotic idea.
  Healthy and delicious, of course!

  季節柄、こんなお寿司も紹介!

  昨年の桜花塩漬けを使って、
  刻んで寿司飯に混ぜたり、上に飾ったり。
  塩加減がちょうど良くて、
         香りとともにお花見気分!

  画像ではわかりにくいですが・・・
                              いなり寿司のほうは玄米を使ってます。
マクロビオティックという食べ方にも繋がるかな。 モチロン美味!
玄米を美味しく味わう方法のひとつとして紹介します。

基本を掴んでいれば、アイデア次第で美味しい創作寿司が生まれます。
是非いろいろ試してみてください。



Schedule & Details 日程と詳細

BASIC SUSHI CLASSES ****************************************************
September 6th (Tue) 6pm~         October 5th (Wed) 6pm~
        8th (Thu) 11:30am~
       15th (Thu) 6pm~
       20th (Tue) 6pm~
       28th (Wed) 11:30am~


RS0913-1  RS0913-3   
**Making sushi-zu (sushi-vinaigrette)
  **Making sushi rice mixing with sushi-zu
    **Preparation of fillings
      **How to roll neatly for rolled sushi, inside-out roll, and thin roll,
                                  with various ingredients

It's suitable to the person who would like to start sushi making, also to the person who would like to brush up the existing skill.

CHN050915-1
  お寿司作りの基本全般と、
  副菜として、春の茶碗蒸しも作ります。

  We also cook a steamed dish.
  "Chawan-mushi" savory egg custard of
  prawn and vegetables in individual cup,
  which amuse while eating.





ASSORTMENT SUSHI CLASSES **********************************************
September 13th (Tue) 6pm~         October 6th (Thu) 6pm~
        22nd (Thu) 11:30am~           11th (Tue) 6pm~
        29th (Thu) 6pm~              13th (Thu) 6pm~

NGR-L
  "Nigiri-zushi"
  There will be some knife work
  to cut fish fillet to Sashimi.
  Also we cook
  "Dashi-maki-tamago"
  (rolled egg omelet) for Sushi.

  握り、いなり、軍艦、手まり等の
  各種寿司の紹介と、実習。
  だし巻き卵も作ります。


Chirashi-inari   Sakura-GND-2
   "Chirashi-inari-zushi"          "Gurnard-temari-zushi"

Good to step up the skill for the person who attended the basic sushi class,
or to extend the skill by making the variations for the person who has experiences
of sushi (rolled ones) making already.
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       お申込み、お問合せ、楽しみにお待ちしてます!

     I'm looking forward to seeing you in the sushi class!