Mrs.SASANOKI's Table ~JAPANESE FUSION DINING

DOLA-Yaki style sweets


How would you like Japanese fusion sweets for today's teatime?
Here is another idea using slices of YOKAN (Japanese traditional sweets), to make DORA-yaki style sweets.

DORA-yaki is a type of Japanese confection, which consists of two small pancakes wrapped around a filling of sweet Azuki bean paste. As we have similar one for the pancake here which is called pikelet, I used it and made a handy sweets snack.

For the filling, I prepared slices of YOKAN instead of Azuki bean paste, and some optional ingredients of whipped cream, green-tea powder, fresh strawberres, for attractive looking and making this one more fusional taste.


この前のヨウカンが、まだ残っていたら、こんなアレンジも・・・
今日の手抜きおやつです。

こちらで市販されているパイクレット、直径10cmくらいのホットケーキみたいなのが
8枚入って一袋。 これ大きさがちょうどどら焼きくらいなんです。
なので、どら焼き風に食べてみようと、泡立てたクリーム、イチゴ、抹茶パウダー、
そしてヨウカンを準備。 (今回ヨウカンは薄い削ぎ切りにしました。)


Pikelet

Slice a pikelet in half to make thinner, and toast them for good crunchy texture.
Then fill with YOKAN slices and other ingredients. That's it!  Easy!

パイクレットの厚みを半分にスライスします。
(中身をたっぷり入れたいので、皮のほうは薄くしました。)
これをトースターで軽くトースト。 ( トーストしたほうが風味と食感が良くなります。)
あとは用意しておいたものを挟むだけ。

YOKAN & Green-tea cream / Strawberry, cream, & YOKAN
( Too much filling today !! )
Today's Dora-yaki
中身:ヨウカンと抹茶クリーム、イチゴとクリームとヨウカン:
欲張って中身入れすぎたかも。。。

どら焼きの皮とはちょっと違うけど、すぐできるおやつとしてはGood!
中身はお好きなものを入れて・・・。
小豆を炊いたときに、またやってみよう!

Found a little bit difference in texture of the pancakes from the one of
original DORA-yaki, but it was still great tea-time snack.
Of course I enjoyed Japanese tea with it.

Will try it again when I make Azuki bean paste !


Post comment

Only the blog author may view the comment.

Trackback

trackbackURL:http://japanesedinnertable.blog.fc2.com/tb.php/16-53215d4b