Shabu-shabu Cooking Class 料理教室のご案内
Winter cooking classes
are held from next week.
The cooking menu:
"Salad style Sashimi"
"Shabu-shabu"
(Hot pot dish)
冬の料理教室、
来週から3週に渡って開催します。
メニューは、前菜として『お刺身サラダ』
メインは『しゃぶしゃぶ』!
******************
Salad style Sashimi :
Slices of fresh fish fillet
served as salad ingredients,
dressed with Wasabi vinaigrette.
Beautiful appetizer!
旬の魚2~3種類を使って、
お好みの野菜と共に盛合わせて
サラダ仕立てに、
山葵ヴィネグレッティで仕上げます。
******************
Shabu-shabu:
Extra thin slices meat of
beef and pork.
We slice very thinly from the block.
しゃぶしゃぶに使うお肉、
日本のように『しゃぶしゃぶ用』に
パックされたものは売ってないので、
牛肉塊を薄切りして使います。
その他に、ポーク(リブアイ)の
超薄切り肉も。
Preparation of two kinds of sauce
2種類のタレを作ります。
すっきりとしたポン酢ダレと
ガーリックの効いたゴマダレ
Vegetables and "Udon" noodles
which would be added in the pot
あとは、鍋に追加する野菜
(にんじん、大根、白菜、ほうれん草)
と、〆のうどんの準備
************************************************************************************
Class Schedule:
June 28th (Tue) 6pm~ ・・・fully booked スミマセン満席です
July 5th (Tue) 6pm~ ・・・spaces available ご予約可能
July 14th (Thu) 6pm~ ・・・spaces available ご予約可能
Please contact me if you are interested.
お問合せ・ご予約 大歓迎!
************************************************************************************
Particularly how to use of knife is one of
the important element in this class.
The knives must be sharp enough to slice
the fish fillet well for Sashimi-cut,
and enough to slice the meat very thinly
for Shabu-shabu.
I surely sharpen the knives appropriately
before the classes!
今回は、魚も肉も包丁使いがポイント、
『研ぎ』をしっかりやっておかないと!
~ Let's enjoy Shabu-shabu night ! ~