Okonomi-yaki Japanese cooking classes お好み焼き教室
Okonomi-yaki (Japanese savory pancake) classes in July & August!
We did 2 different type, one is KANSAI style which is the most popular one, and another is HIROSHIMA style with noodles in the layer.
7月・8月の料理教室、お好み焼きをしました。 一般的に親しまれている関西風と、
麺を加えて層にしていく広島風。
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Side dish : Shira-ae
(a salad dressed with mashed tofu)
By adding ginkgo nuts, it became a special feeling of winter.
前菜の一品料理として、この季節ならではの銀杏をあしらった白和えからスタート。
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Main dish : Okonomi-yaki
On the frying pan and electric hot plate, we cooked one after another.
Looks yummmm.
お好み焼きは、生地を作ったら早速フライパンとホットプレートで焼いていきます。
焼けたらすぐに熱々を食べたいところですが、練習のため次々焼くので、
オーブンの中で保温しました。
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Another main dish : Hiroshima style of Okonomi-yaki
We cooked together while demonstrating with 2 hot plates.
続いて、広島風お好み焼き。 こちらはホットプレート2台で進行。
Here is the order to cook as follows. (下記の順番で焼きました)
1) Pour the batter to make thin crape (生地を流し) meat
Put a pile of shredded cabbage on (キャベツをのせ) cabbage
Cover it with slices of pork meat on the top.(その上に肉) crape
FLIP the united one OVER! (ひっくり返す) crape
(Now meat is cooked and cabbage is steamed cabbage
under the crape at this stage) meat
2) On the other side, fry the cooked noodles crape
(taste with S&P, and sauce). cabbage
(横で麺を炒める・味付けも) noodles meat
Transfer the united one on the noodles. crape
(塊のほうを、そのまま麺の上にのせる) cabbage
meat
3) On the other side, break an egg and cook. noodles egg
(空いたところに卵を割り入れる)
crape
While the egg is still raw, transfer the united one cabbage
on the egg. Push lightly. meat
(卵が半熟のうちに隣の塊を卵の上にのせる) noodles
egg
4) FRIP the whole OVER!
Done! Dress with egg
sauce/mayo/bonito flakes/ao-nori noodles
(dried green seaweed) meat
(最後に全体をひっくり返して、ソースとトッピング) cabbage
crape
順番が頭に入っていればスムーズです。
滞在中だった夫の従兄弟にアシスタントをお願いしました。
クールな着物デザインのTシャツ! 気づいてくれたかな?
Look at his T-shirt! Formal men's KIMONO pattern!
The vegetarian's okonomi-yaki was done deliciously as well as the others.
彼女が作ったベジタリアン焼き、予想を上回った美味しさでした。
(個人的にはこれが一番好きかも)
Soft texture and deep flavor from the plentiful prawn juice.
Well done lots of cooking-exercise!
皆さん、たっぷり練習調理を楽しみました。
お好み焼きクラスは過去にも2度実施しましたが、美味しさはモチロン、
食材調達も作るのも手軽、相変わらずの人気メニューでした。
I did Okonomi-yaki classes a couple years ago, too, it is still popular because of
the taste itself, also it's easy to get the ingredients here and for the cooking style.
Enjoy the Okonomi-yaki cooking at home, too.