FC2ブログ

Mrs.SASANOKI's Table ~JAPANESE FUSION DINING

Blossom viewing with Matcha latte !  テラスで抹茶ラテ!

Sakura-garden

T.time M.latte-1

   It is the season
        that can be comfy alfresco.
   Trees in full blossom up there
               in the backyard.
   What a wonderful idea of "Nodate"
          outdoor Tea Ceremony!


   屋外にいるのが気持ち良い季節。
   裏庭の上の満開の桜、
       ここで野点もいいなあ・・・
  




Choozing the fine day,
        I prepared special sweets using my cherry blossom pickles.

天気の良い日を選んで
     用意したお菓子は、桜の塩漬けを使った、マカロンとロールケーキ。


Sakkura-macaron  Macaron ~ SAKURA ~
  I took care about the making macaron
  very much, as this is delicate to
  temperature and the humidity.
  Approximately 50% of success rate
  this time.  Will try again.

  Here is the photo only for successful ones.

   Sakura-macaron-1






桜のマカロン
  前回のリベンジ。 成功と思いきや、
  焼き色がうっすら付いてしまったり、
  ひび割れたり・・・ 
  約50%の成功率、さらなる修行が必要。

  ここには、綺麗にできたのだけ撮影。 



Sakura-roll18-1  SAKURA blossom roll cake
  This cake which I make every year is one of
  the cooking menu in the cooking classes in
  October. I also introduce the way of cherry
  blossom pickles making.

  Dried raspberry in the sweet cheese cream
  adds fruity flavor and acidity.


   Sakura-roll18




桜のロールケーキ
毎年作っている恒例のケーキは成功率95%、
10月の料理教室の実習メニューです。 
桜漬けのやり方と共に紹介し、作ります。

クリームには、桜餡を使いたいところだけど
                  入手困難。
代わりにドライ・ラズベリーのパウダーを
使うことにしました。 ほんのりピンクになり、
     ベリーの風味と酸味もいい感じ!



Conforming with those Western sweets,
             I made the Japanese Matcha-tea with Italian-cafe-style.

洋菓子に合わせて、お茶も洋風(?)にしてみました。 早速準備!

Aeroccino of Nespresso to froth the milk,  and my hand power to froth the Matcha.
  Milk frother          Matcha latte-Matcha 
                     Nice cooperation!

エアロチーノ(ネスプレッソのミルク・フロッサー)に牛乳入れてスイッチ・オンしたら、
隣でお茶を点てます。 機械と手による同時連携作業!

Matcha latte making  Adding frothed milk to the Matcha-tea makes
  beautiful Matcha latte.  Or, we may say
  Matcha cuppuccino. I wanted to draw a
  picture on the fluffy surface.

  ふんわり点てた少し濃いめの薄茶に、
  フロスト・ミルクを加えて、抹茶ラテ。
  ラテというよりカプチーノ?
  ふわふわの表面に何か描きたくなる!

  Matcha-latte








Matcha-latte & chasen





  小ぶりの茶碗に合わせて、
  茶筅も小さな野点用を使いました。

  甘いお菓子のお供なので、甘みなしで作ったけど、
  牛乳にシュガーを加えてフロッサーにかけると
  スイートな抹茶カプチーノになります!

These drinks were sugar-free because I was going to enjoy with sweet confectioneries. But when sugar is added to cold milk in the frother, we can enjoy sweet Matcha cuppuccino, too.


M.latte&M.O/D




   麗らかな春の午後
   テラスで抹茶ラテ


   Calm spring afternoon,
   Matcha latte created
   a stylish Japanese atmosphere.  
   




スポンサーサイト

Post comment

管理者にだけ表示を許可する

Trackback

trackbackURL:http://japanesedinnertable.blog.fc2.com/tb.php/221-1e21a1ee