Mrs.SASANOKI's Table ~JAPANESE FUSION DINING

Welcome 2013 !



Kotobuki 2013


Happy New Year !

明けましておめでとうございます。
今年もどうぞよろしくお願い申し上げます。



****************************************************************************************
At the first morning every year, the Sasanoki families in Japan enjoy special o-zohni
(mochi soup dish) as one of their traditional custom.
We, in summer season here, will enjoy special so-men (cold noodle dish) instead.
It was my original plan but...

Gochiso-somen Larger

  古川(宮城県)の実家、佐々木家では
  元旦にごちそう風お雑煮を
  いただきますが、真夏のNZでは
  ごちそう風そうめんで元旦の朝を
  迎えよう、と思ってました。
  (ほうれん草と豆乳のめんつゆで。)
   しかし・・・



Got a storm !!!
夏の朝のはずだったのが一転して、要ヒーターの大嵐!!!


Then I changed the menu plan to...

Crayfish dishes  Crayfish takikomi-gohan
  (rice dish)
  & Crayfish miso-soup,

  ~hmm~ delux brunch...

  ごちそう風そうめんの予定
  でしたが、寒いので変更・・・、
  伊勢海老の炊込みごはんと
  伊勢海老汁で豪華にブランチ。


It was our first meal of 2013.
我が家の2013年はこんな始まりから。。。

****************************************************************************************


今年も実りある一年でありますように。。。
Hoping we all have a wonderful year.

~ 2013年 元旦 ~


Post comment

Only the blog author may view the comment.

Trackback

trackbackURL:http://japanesedinnertable.blog.fc2.com/tb.php/24-ea2bf264