Mrs.SASANOKI's Table ~JAPANESE FUSION DINING

GIRLS DAYS, COOKING DAYS

Pork Niku-jaga-Art


Going back to February, I got 3 girls here for 10 days.
My niece (Hikari) from Chiba (east of Tokyo), my friend (Aiko) from Tokyo, and Aiko's daughter (Julie) who is a student of M.A.C. Wanaka.
We, 4-girls, enjoyed cooking and chatting every-day, every-night.


またまた、順番逆になっちゃってスミマセ~ン。。。2月にさかのぼります。

真夏の2月後半、我が家は女性4名のクッキング館となりました。
大学生の姪っ子ひかりちゃん、東京の友人アイちゃん、アイちゃんの娘さんでMt.Aspiring College に留学中の高校生じゅりちゃんが滞在し、約10日間にぎやかに過ごしました。

学校から帰宅したじゅりちゃんが、ほぼ毎日お菓子作りに精を出し、ひかりちゃんは、
このあとの初ホームステイに向けて和食作りの練習も兼ねて、夕食の手伝いをたくさん
してくれました。

料理が完成すると、毎回それぞれが熱心に料理の撮影をします。
(日本人は料理の写真を撮るの好きですよね~。他国の人はどうなんでしょう? 
ちなみに、ここでの料理教室でも、写真を撮るのは日本人の方ばかり、ほとんどの
キーウィーの方は撮影しません、というかカメラを持ち歩かないようです。)

私もモチロン例外ではありません。
この初心者用デジカメで、たくさん撮りましたよ。
ランダムにお見せしますと・・・

Photographing of each dish was another pleasure for us.
Showing our works...

Nama-Harumaki
  ~Vietnamese Harumaki,
           peanut sauce~
  Enjoyed the combination of the
  crispy vegetables & nutty sauce.

  ~生春巻きの日~  
  ピーナツバターを使ったソースも好評




Paella night
~Spanish dish, Paella~
Pleasant taste of rice getting juice
from the seafoods!

~マッスル(ムール貝)たっぷりのパエリア~
魚介の旨みを吸ったごはんが美味しい!




Pizza night
  ~Homemade big Pizza~
  Various topping!

  ~ピザ・ナイト~  
  手作りの生地はやっぱり美味しい! 
  いろんな具をのせて楽しみました。




Salmon cheek & lime
~Grill of Salmon~
Sqeezed lime juice and quality salt,
great summer taste!

~サーモン・チークとハラスのグリル~  
脂がのったNZのサーモン。 
ライムと美味しい塩でいただきました。



****************************************************************************************
Aiko & Julie's baking works:
アイちゃん(母)&じゅりちゃん(娘)のお手製お菓子たち:

Scone  ~Dates scone~
  Pile of scones were quickly gone into
  our tummy.   Visiter, Baker family loved
  them as well to request the recipe.
  
  ~デーツのスコーン~  
  大皿いっぱいのスコーンがあっという間に
  皆の胃袋に・・・。
  
この日、我が家のドライブウェイの作業に来ていた、ベイカー家(奥様は私のブロ友&
リア友さま)にも大好評! じゅりちゃんレシピは、ベイカー家にもお渡ししました。


Chocolate roaf~Chocolate loaf with ganache~
Julie made this on her 16th birthday.
Happy birthday, Happy baking!
~チョコレート・ローフ~  
上からガナッシュクリームをたっぷり! 
この日はじゅりちゃんのバースデーでしたが、
自分の誕生日ケーキを自分で作っちゃう
あたり、本腰入ってます。
16歳、おめでとう!


Brownie  ~Chocolate brownie~
  Another julie's favorite recipe.
  I took photos with a little decoration.
  
  ~チョコレート・ブラウニー~  
  前日じゅりちゃんが作ったたくさんの
  ブラウニーの中から、
  彼女が学校に行ってる間に、
  ちょっと拝借して撮影。


Brownie-decorated
With heart shaped sugar crafts on top !

ハート型のシュガークラフトのせて、
もう一枚!






****************************************************************************************

We enjoyed scenary around Wanaka as well.
料理だけではありません。 週末はワナカ近郊の観光もバッチリしましたよ。

展望台4人 アイちゃん&じゅりちゃん展望台
Enjoyed the beautiful view of Lake wanaka and town.


Rippon vineyard 4 girls at Rippon
The most beautiful place, Rippon vineyard and Ruby island. Say "Cheese!" 
Did wine tasting and got a bottle.

木陰とせせらぎ 親子ブランコ
An oasis!!  Good spot to cool down in hot sunny weather. Swing, swing, swing...

****************************************************************************************

COOKING CLASS (25/February/2013):
They also enjoyed attending to my cooking class.
モチロン、ここでの料理教室にも参加してくれましたよ。
ひかりちゃんは、ホームステイ先のホストマザーのAnnと一緒の参加です。

Cooking class-1 Cooking class-2
Vera was cooking Tsukune-balls.       Hikari did Yakitori cooking on a special grill.


Cooking class-3 Cooking class-4
Tasting time:
How is the rice ball with Ume-boshi?     How is the Harusame-noodle-salad?



****************************************************************************************

After the 10 days, girls gone back to their place.
Aiko left some fruits:
アイちゃんの置き土産: 冷蔵庫に入れたまま食べ忘れて、帰国されましたので、
代わりに私が試食。
What are they?
   Do you know them?
  
   どんな味の果物でしょう?






Sliced the fruits
   The inside...
   Passionfruit & Horned Melon
   
   切って見ると・・・
   パッションフルーツとホーンドメロン
    



Passionfruits icecream  
  Passionfruit ・・・ Sweet!  
  Just time to eat!  Crunchy & crunchy!
  I enjoyed with TIP TOP new flavor of
  Yoghurt Passionfruits icecream.
  
  パッションフルーツはちょうど熟れていて
  甘くて美味しい! 
  アイスクリームの老舗TipTop社の新商品、
ヨーグルト・パッションフルーツ・アイスクリームを、くり抜いた皮に盛って、その上に
果肉をたっぷりのせていただきました。 プチプチっと美味しかったです!

Horned Melon ・・・ ???  No taste...Crunchy & crunchy...
Are there any better way to eat it?
Please let me know, somebody, please!!

角がかわいいホーンドメロンのほうは・・・?  味なしのゼリー状の中に無数の種! 
メロンの名前はついてますが・・・甘み全くないので、きゅうりの種を食べてるみたい。
これはどうやって食べたらいいのでしょう? 
どなたかご存知でしたら是非教えてくださ~い!


Post comment

Only the blog author may view the comment.

Trackback

trackbackURL:http://japanesedinnertable.blog.fc2.com/tb.php/34-a7eaa059