Mrs.SASANOKI's Table ~JAPANESE FUSION DINING

Sushi course starts !  寿司クラスご案内

Sushi course of 3-sessions of module classes starts soon in Japanese cooking class. It could be taken either as a course (3-sessions in Sep/Oct/Nov) 
or as a single class.

Sushi ingredients Rolled Sushi

このところ季節の変わりめの不安定な天候が続いてますが、着実に日照時間が延びているのを感じます。 今月末からサマータイムに切り替わるので、一気に昼間の活動
時間が長くなりますね。
春から初夏にかけて、お寿司を作るには良い季節。 9月・10月・11月は、3回コースの
寿司クラスを行います。 これまでも単発の寿司クラスは好評だったので、今回は応用編まで続けてみようという試みです。
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In this month (September), I instruct how to rice nice and fluffy as a focal point as
the first session. There are some different types of rice at local stores, so will talk about them for Sushi making, and about the cooking process exactly that everyone could cook rice perfectly. I also introduce easy way to make Sushi vinegar.

Cooking menu: Basic rolled Sushi / Inside-out roll / Hearty Miso soup
Demonstration: Genmai (Brown rice) & vegetable sushi

Maguro rollsSalmon-inside-out rollsBrown-rice&Vege rolls

9月のベーシック・クラスでは、お米についての知識から。
炊飯のしかたをご存知ない方は、パスタのようにたっぷりのお湯でゆでて、ザルにあけてから水で流したりと、こちらがビックリすることも・・・。
浸水も大事ですね。 これだけで、ご飯の味が違ってきます。
寿司飯が美味しければ、もうそれだけで80%成功と言えるので、ここをきっちりと。
具の準備が整ったら、おなじみの巻き寿司を数種類と、玄米を使った野菜巻きにも
挑戦です。 
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Vinegars-SAt the next stage (October), I introduce vinegars which is another point for making Sushi vinegar.
Rice vinegar is the most suitable, but other types could be used for great taste as well.
Have you made Sushi vinegar too much?
Don't warry, I introduce Japanese style dressing
using with the left over of Sushi vinegar.


NigiriDashi-maki-tamagoSushi-egg-variation

Sushi-B

   Cooking menu:
     Nigiri-zushi (sushi with fresh sashimi & egg)
     Dashi-maki-tamago (egg roll for Sushi)

   Demonstration:
     Sushi-bruno (original style)


次はお酢。 もちろん米酢が最適ですが、穀物酢や、こちらの家庭に常備しているワインビネガーでも大丈夫。 寿司酢は簡単に作れるし、あまっても調味料加えてドレッシングになったり、と重宝するので、その辺も伝授しましょう。
9月に学んだ要領で、寿司飯を作ります。 次はダシ巻き卵を作りましょう。 
こちらでも小さいサイズですが、角型フライパンが売っていますよ。 
卵が焼き上がったら、寿司飯もちょうどよい温度になって、いよいよ握りにチャレンジ!
B&Bでたまに登場する「スシ・ブルーノ」もご紹介します。
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At the last session (November), we make variations. Good for parties !!

Chirashi-zushi-new-L   Cooking menu:
     Chirashi-zushi
     Fukusa-zushi (sushi wrapped by thin egg crape)

      Fukusa-zushi 

11月は応用編、さまざまなスタイルをご紹介します。 基本をふまえて、新たな創作寿司を作ってみましょう!
薄焼き卵を作って、ちらし用の錦糸卵と、ふくさ寿司・茶巾寿司に。
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Sushi-partyThe course has been designed to provide you with:

**Practical knowledge about major ingredients for
 Sushi making
**Preparation for each ingredients
**The skills required to make a variety of Sushi
**General knowledge about Sushi styles in Japan

Get tips and knowledge all about Sushi !

いろいろなお寿司、是非手作りを楽しんでくださいね!

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